Narvan koulun putkirikon korjaustyö jatkuu syyskuun ajan

Narvan koulun vanhassa osassa havaittiin putkirikko tiistaina 23.7.2024. Kosteuskartoitus on nyt valmistunut ja korjaustyöt alkavat ensi viikolla.

PÄIVITETTY TIEDOTE 28.8.2024

Narvan puukoulun kosteuskartoitus on valmistunut. Vesilahden kunta tilasi vesivahingon kosteuskartoituksen AFRY Finland Oy:ltä, joka laati samassa yhteydessä myös korjausohjeen tilojen ennallistamiseksi.

Kosteuskartoituksessa ei havaittu laajempia kosteusvaurioita, mutta sen perusteella wc-tilojen yhteyteen tehtiin vielä pienimuotoisia purkutöitä. Kohteen kuivatus on ollut käynnissä vahingon havaitsemisesta asti.

Wc-tilojen korjaustyöt alkavat 2.9.2024. Urakoitsijana kohteessa toimii RMP-Rakennus Oy. Työn ajaksi korjausalue osastoidaan ja alipaineistetaan niin ettei korjausalueella syntyvä pöly kulkeudu ympäröiviin tiloihin. Tilojen lattiat ja seinät vedeneristetään kauttaaltaan ja laatoitetaan uudestaan, lisäksi korjausalueen vesijohdot ja vesikalusteet uusitaan.

Työn ajaksi kulku koululle joudutaan järjestämään kahden muun oven kautta. Työn arvioitu kestoaika on noin kuukausi.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.

TIEDOTE 6.8.2024

Narvan vanhan koulurakennuksen wc-tilojen lattioilla havaittiin 23.7.2024 kiinteistönhoitajan toimesta vuotovettä. Vuoto oli peräisin rakennuksen välikatossa kulkevasta käyttövesiputkesta. Saman päivänaikana paikalle saatiin putkiasentaja, joka teki alustavat korjaustoimenpiteet putkelle.

Wc-tilojen purkutyöt suoritettiin koulun loma-aikana ja kosteuskartoitus kohteessa tehdään tiistaina 6.8.2024. Tilat on eristetty ja vauriot tutkitaan ja korjataan siten, että työ tai pöly ei haittaa koulun toimintaa. Tässä yhteydessä varmistetaan, että sisäkatossa ei ole muita vastaavia vaurioita ja arvioidaan, onko rakenteellinen riski syytä korjata kiireellisesti. Vaurioiden tarkempi selvitystyö on aloitettu ja korjaustoimenpiteet pyritään aloittamaan viipymättä. Kunta tiedottaa työn etenemisestä ja tuloksista.

Vesilahden kunnalle on ensiarvoisen tärkeää huolehtia tilojensa terveellisyydestä ja turvallisuudesta. Tapahtuneen johdosta rakennuksen kunto selvitetään ulkopuolisen rakennusterveysasiantuntijan toimesta.

Ota yhteyttä

Lahtinen Marko

sivistysjohtaja

040 153 1593

marko.lahtinen@vesilahti.fi

Huhtatie 7, 37470 Vesilahti

Kyrkkö Roope

tekninen palvelupäällikkö

050 389 5257

roope.kyrkko@vesilahti.fi

Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti

arrow_upward