Löytöeläimet
Löytöeläimet
Eläinsuojelulaki velvoittaa kaupungit ja kunnat järjestämään tilapäisen hoidon irrallaan tavatuille koirille, kissoille, ja muille pienikokoisille harrastuseläimille.
Laki velvoittaa hoitamaan löytöeläintä 15 vuorokautta. Tänä aikana omistajalla on mahdollisuus lunastaa lemmikkinsä hoito-, kuljetus-, yms. kuluja vastaan. Jos 15 vuorokauden aikana omistajaa ei saada selville, eläimelle voidaan etsiä uusi koti tai se voidaan lopettaa.
Muista lemmikin tunnistemerkintä, se auttaa karkulaista kotiin!
Vesilahden kunta on solminut sopimuksen löytöeläinpalveluista, joista huolehtii Boondock´s Oy. Palvelun sivuille pääset tästä linkistä.
Facebookissa toimivat ainakin ryhmät Lemmikit karkuteillä Pirkanmaa ja Karkurit, joihin ilmoitus karanneesta eläimestä kannattaa lisätä heti.
Koirat
Koirat
Koirankakkaroskikset
Muistathan kerätä koirasi jätökset ulkoilureittien varsilta ja hoidetuilta alueilta taajamassa. Keräämättömät jätökset voivat aiheuttaa terveysongelmia myös koirille.
Vesilahden kunta jakaa koirankakkatarroja kuntalaisten käyttöön. Pientalon ulkoroskikseen liimattu tarra on merkki koiranulkoiluttajalle, että roskikseen voi laittaa koiranjätöksiä siististi pussitettuna. Tarran liimaaminen taloyhtiön jäteastiaan vaatii talonyhtiön hallituksen luvan. Toiminta on täysin vapaaehtoista, mutta se kannustaa ohikulkevia koiranulkoiluttajia keräämään koiranjätökset lähialueelta.
Koirankakkaroskis-tarran voi noutaa ilmaiseksi seuraavista paikoista:
- Kunnanvirasto, Lindinkuja 1
- Vesilahden kirjasto, Huhtatie 7
Koirankakkaroskisidean ovat kehittäneet nokialaiset koiranomistajat Johanna Hulkko ja Jussi Kallioniemi. Sivuille pääset tästä linkistä.
Hevostallit
Hevostallit
Hevostalliohjeeseen on koottu tietoa useasta aihepiiristä hevostallia suunnittelevien avuksi.
Vesilahden kunnan alueella on runsaasti hevostalleja. Hevostallien suunnitteluun ja rakentamiseen liittyy useita huomioon otettavia asioita, minkä takia Vesilahteen on laadittu hevostalliohjeistus. Ohje on tehty yhteistyössä muiden lähialueen kuntien kanssa ja sitä on päivitetty viimeksi vuonna 2021.