Päivä meijeristinä

Elämys

 Churning butter - © Helena Karjainen

Kuvaus

Tule kokemaan mitä kaikkea maidosta saakaan tehtyä ihan itse ja samalla nauttimaan vanhan maalaistalon tunnelmasta!

Kurssilla separoidaan käsin veivattavalla separaattorilla luomumaitoa rasvattomaksi maidoksi ja kermaksi. Kermasta vatkataan kermavaahtoa ja voita sekä rasvattomasta maidosta hapatetaan piimää. Piimästä paistetaan rahkaa. Voi ja rahka jatkojalostetaan puolukka-kermarahkaksi ja sekoitettavaksi ruukkujuustoksi. Kokomaidosta hyydytetään vanhaan puumuottiin juoksutinjuusto ja leipäjuusto. Juustojen teosta jääneestä herasta leivotaan kotitekoiset sämpylät. Lopuksi nautitaan itse tehdyt luomuherkut salaatin kera talon vanhassa salissa.

Aiempaa asiantuntemusta ei tarvita, ja me tarjoamme kaikki työkalut, esiliinat ja ainekset. Kurssille mahtuu 10 osallistujaa, ja se kestää n 3,5 h.

Yrityksen nimi

Narvan Maatilamajoitus

Sähköposti

narvanmaatilamajoitus@gmail.com

Puhelinnumero

+358 400 851 537

Sijainti

Ylä-Narvantie 5, 37370 Vesilahti

Aukioloajat

Maanantai

09:00 - 18:00

Tiistai

09:00 - 18:00

Keskiviikko

09:00 - 18:00

Torstai

09:00 - 18:00

Perjantai

09:00 - 18:00

Lauantai

09:00 - 18:00

Sunnuntai

09:00 - 18:00

Siirry verkkosivuille arrow_right_alt

 Churning butter - © Helena KarjainenOrganic curd cheese - © Helena KarjainenOrganic bread cheese, quark and yoghurt - © Helena KarjainenHappy workshop participants - © Helena Karjainen
arrow_upward